Inghetata

«Zi şi noapte»

1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare.. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe cea de ciocolată.. 3. Pentru îngheţata de banane: se de

«Zi şi noapte»


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 4 albuşuri

  • 200 g zahăr tos

  • 50 g cacao

  • 2 banane

  • 500 ml frişcă

  • 1 plic zahăr vanilat

  • 1 lingura rom

  • 50 g stafide

  • 100 g nuci

  • frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

  • 1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare.
  • 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe cea de ciocolată.
  • 3. Pentru îngheţata de banane: se decojesc cele două bana­ne şi apoi se pasează cu o furculiţă într-o farfurie. Stafidele se spală şi, împreună cu bananele pasate, se toarnă peste prima jumătate de amestec din primul vas şi se omogeni­zează uşor.
  • 4. Pentru îngheţata de ciocolată: cacaua se amestecă cu zahărul vanilat şi, împreună cu nucile tăiate bucăţele, se pun în al doilea vas cu amestec păstrat şi se omogenizează uşor.
  • 5. Cele două vase se pun la congelator, minim 3 ore. Atunci când se serveşte, se pun cupe asortate din cele două tipuri de îngheţată. Pentru decor se folosesc frunze de mentă, banane tăiate rondele şi banane întregi.

Share