Ciorbe/supe

Zeama de Dubova

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare.In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa fiarba, am adaugat delikat dupa gust.La final am adaugat si fideaua, am lasat sa fiarba, apoi am mancat cu o mare pofta, a iesit delicioasa Zeama de Dubova. Fiecare a adaugat, in zeama piper sau sare de lamaie (unii au vrut sa fie acra). Si uite asa cu 30 de lei am facut ditamai oala cu supa-ciorba …ca doar nu era sa aruncam banii pe apa Dunarii aiurea-n tramvai….:D

Hai sa va zic cum e treaba cu zeama asta si cu Dubova. Dubova este o localitate pe Dunare, la Cazanele mici si mari, prin zona aia si pe acolo am bantuit cateva zile si-am stat la Casa La Spaniolu. Am zis ca nu ne ducem sa facem mancare, ne-am luat cate ceva pentru dimineata si ceva carnita pentru un gratarel seara. Dar cum ni s-a taiat cand am vazut cat poate sa fie 2 linguri de ciorba ( ciorba d

Zeama de Dubova

Ingrediente

  • 10 aripioare 3 morcovi ( de Dubova ) 2 cepe ( de Dubova ) 3 ardei galbeni ( de Dubova) 1 ardei capia rosu ( l-am avut in traista) 1 rosie mare ( din gradina noastra, am adus sa avem dimineata ) 1 punga cu fidea cu ou delikat apa piper

Mod de preparare

  • Hai sa va zic cum e treaba cu zeama asta si cu Dubova. Dubova este o localitate pe Dunare, la Cazanele mici si mari, prin zona aia si pe acolo am bantuit cateva zile si-am stat la Casa La Spaniolu. Am zis ca nu ne ducem sa facem mancare, ne-am luat cate ceva pentru dimineata si ceva carnita pentru un gratarel seara. Dar cum ni s-a taiat cand am vazut cat poate sa fie 2 linguri de ciorba ( ciorba de burta fara smantana, usturoi si ardei era 28 de lei) si-o bucatica de peste 48 de lei ( mama lui de peste, ca suntem la Dunare nu in varf de munte), am zis pas ca nu ne dau banii afara din casa si nu am primit nici o mostenire de la matusa Tamara. Asa ca sa nu mancam doar gratar am pus si de-o zeama, aveam aripioare, deci baza era, apoi m-am dus cu sar`na la proprietara si am cerut din gradina 3 morcovi, 2 cepe, 3 ardei ( la minimarket n-am gasit asa ceva pentru ca nu aduceau, oamenii din zona aveau in gradina) de la minimarket niste fidea si delikat. Asa am pus de-o zeama ca ne cerea stomacul dupa atata gratar….si uite asa am hranit 6 guri dornice de-o zeama fierbinte….

Share