Diverse

Zargan la gratar (sau pe plancha)

Un peste destul de ieftin, dar rar. Daca este proaspat, este foarte gustos. Nu este la fel de versatil precum alti pesti; pe gratar este cel mai bine pus in valoare.

Asadar, cu zarganul intreg, curatat pe interior si exterior, treceti la treaba. Dupa ce il spalati, presarati-l cu multa sare de mare si lasati-l pe o farfurie cateva zeci de minute, sa isi ia putina sare. Stergeti apoi bine cu servetele de hartie. Ungeti cu ulei de masline si sarati din nou.. Asezati-l cu grija pe gratar si preparati-l cam 7 minute pe fiecare parte, in functie de marime. Alegeti

Zargan la gratar (sau pe plancha)


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 2 buc peste zargan

  • dupa gust sare de mare

  • dupa gust piper

  • dupa gust ulei de masline

Mod de preparare

  • Asadar, cu zarganul intreg, curatat pe interior si exterior, treceti la treaba. Dupa ce il spalati, presarati-l cu multa sare de mare si lasati-l pe o farfurie cateva zeci de minute, sa isi ia putina sare. Stergeti apoi bine cu servetele de hartie. Ungeti cu ulei de masline si sarati din nou.
  • Asezati-l cu grija pe gratar si preparati-l cam 7 minute pe fiecare parte, in functie de marime. Alegeti un peste de maxim jumatate de kilogram, ca sa il puteti intoarce usor si scoate intreg pe farfurie.

Share