Bucataria italiana

Zampone – Picior de porc umplut cu jambon si carne tocata

Zampone Modena este o reteta traditionala italiana servita de Craciun

Se opareste piciorul de porc si se indeparteaza continutul (oasele, carnea, etc. ) pastrandu-se pielea ( eu am rugat macelarul sa il curete ) obtinand in final un tub.. Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa putin la odihnit ca sa se poata felia usor.. Se toaca jambonul si baconul afumat si se amesteca cu carnea tocata. La amestecul de carne tocata se dauga usturoiul maruntit, boiaua dulce, piper

Zampone – Picior de porc umplut cu jambon si carne tocata


Portii

4

portii


Timp preparare

55

minute


Timp gatire

55

minute

Ingrediente

  • 1 buc picior de porc

  • 500 gr carne tocata de porc

  • 200 gr sunca jambon

  • 200 gr bacon afumat

  • 1 lingurita boia dulce

  • 4 catei usturoi

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 2 cani vin alb

  • 2 crengute de rozmarin proaspat

Mod de preparare

  • Se opareste piciorul de porc si se indeparteaza continutul (oasele, carnea, etc. ) pastrandu-se pielea ( eu am rugat macelarul sa il curete ) obtinand in final un tub.
  • Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa putin la odihnit ca sa se poata felia usor.
  • Se toaca jambonul si baconul afumat si se amesteca cu carnea tocata. La amestecul de carne tocata se dauga usturoiul maruntit, boiaua dulce, piper proaspat macinat si sare. Cu amestecul obtinut umplem piciorul de porc , il modelam sub forma unui rulou iar la final ii coasem capatul.
  • Se aseaza intr-o tava pe pat de rozmarin si se stropeste cu vin alb. Se tine la coptor la foc mediu timp de o ora cu tava acoperita cu folie, apoi se inlatura folia si se mai tine la cuptor inca 30 de minute ca sa prinda o crusta frumosa. Se scoate de la cuptor si se lasa la odihnit ca sa se poata felia usor.

Share