Conserve

Zacusca de dovlecei

Se curata ceapa si se pune la calit in ulei . Cand este aproape gata si incepe sa se lipeasca se pune bulionul, daca nu aveti bullion de ardei se pot pune si ardei capia copti si dati prin robot.Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu ceapa si bulionul, se asezoneaza cu celelelte ingrediente(se pun cantitatile dupa gustul fiecaruia ca la orice tocanita) si se da la cuptor pana cand incepe uleiul sa iasa pe margini la suprafata. Se pune in borcane sterilizate si se mai baga la cuptor 5 minute dupa care se lasa in cuptor pana se racesc.

Am luat cativa dovlecei de la mama de la tara si m-am gandit sa incerc o zacusca si am fost incantata de cum a iesit.

Zacusca de dovlecei

Ingrediente

  • 4 Kg dovlecei KG ceapa alba kg ceapa rosie Oregano Foi de dafin Piper 2-3 catei usturoi 450 g bulion de rosii 2-3 linguri bulion de ardei Frunze uscate de patrunjel L ulei Delicat sau vegeta

Mod de preparare

  • Am luat cativa dovlecei de la mama de la tara si m-am gandit sa incerc o zacusca si am fost incantata de cum a iesit.

Share