Conserve

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin robot si se pune la calit intr-un tuci mare impreuna cu uleiul. Se poate adauga si putina apa.Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, apoi se calesc impreuna cu ceapa.Se adauga dovlecelul dupa 10-15 minute. Se curata ardeiul de coaja arsa si de seminte, se toaca si se pune in tuci, alaturi de celelalte ingrediente.Rosiile se spala, li se indeparteaza coditele si se dau prin robot, apoi se pun in tuci si se fierbe zacusca pana cand iese uleiul la suprafata. Spre final, se adauga piperul si foile de dafin si se potriveste de sare.Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.Se pune zacusca fierbinte in borcane de 400 g, se capacesc si se mai pun la cuptorul preincalzit intr-o tava cu apa fierbinte, tinandu-se circa 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza.

Se pot adauga si 2-3 catei de usturoi pentru aroma.

Este pentru prima data cand fac zacusca de dovlecei si pentru asta am avut nevoie de o reteta, pe care am luat-o de pe un site, www.pofta-buna.com.Foarte buna este.

Zacusca de dovlecei

Ingrediente

  • 4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte; 1,5 kg ceapa; 2 morcovi; 1,5 kg ardei rosu; 1,5 kg rosii; 300 ml ulei; sare grunjoasa; cateva boabe de piper negru; 3 foi de dafin.

Mod de preparare

  • Este pentru prima data cand fac zacusca de dovlecei si pentru asta am avut nevoie de o reteta, pe care am luat-o de pe un site, www.pofta-buna.com.Foarte buna este.

Share