Romaneasca

Vulcan cu inimioare si pipotele de pui

Reteta delicioasa pentru pranz!

Pipotelele si inimioarele, spalate si curatate de pielite, se pun la fiert, acoperite cu apa rece si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se spumeaza usor si se da focul mic, lasandu-le sa fiarba cu sare si un praf de condimente, circa 30 de minute.. Se scot pipotelele si inimioarele din supa, cu o spumiera, si se pun la prajit intr-o lingura de ulei de masline, adaugand putina supa peste ele si

Vulcan cu inimioare si pipotele de pui


Portii

4

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 500 gr pipota de pui

  • 30 ml ulei de masline

  • 200 gr orez cu bob rotund

  • 1 lingurita mix de condimente

  • dupa gust sare

  • praf de piper alb macinat

  • 1 lingura pasta de tomate

  • 3 catei usturoi

  • 2 frunze foi de dafin

  • 800 ml apa

  • dupa gust salata creata

  • 500 gr inima de pui

Mod de preparare

  • Pipotelele si inimioarele, spalate si curatate de pielite, se pun la fiert, acoperite cu apa rece si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se spumeaza usor si se da focul mic, lasandu-le sa fiarba cu sare si un praf de condimente, circa 30 de minute.
  • Se scot pipotelele si inimioarele din supa, cu o spumiera, si se pun la prajit intr-o lingura de ulei de masline, adaugand putina supa peste ele si se lasa acoperite sa fiarba inabusit, pana scade toata supa. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga lingura de pasta de tomate si usturoiul zdrobit, se toarna si o cescuta din supa ramasa, se potriveste de sare si condimente, dupa gust, se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se opreste focul si se adauga doua foi de dafin.
  • In supa care ne-a ramas, fierbem orezul bine spalat cu apa rece si il lasam sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine, apoi, dupa ce am potrivit de sare si condimente, oprim focul si acoperim cu un capac etans, cateva minute. Pipotelele si inimioarele se servesc pe gramajoare de orez, in care am facut o adancitura cu o lingura, si in care am pus fara sa ne zgarcim sos si carnita. In jurul gramajoarelor de orez, ornam cu frunze de salata creata.

Share