Aperitive / Garnituri

Vopsitul oualelor cu hartie creponata

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

Pentru inceput pregatim hartia creponata.

Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

Ouale se spala si se pun la fiert .

In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clo

Vopsitul oualelor cu hartie creponata


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • oua

  • hartie creponata de diferite culori

  • 250 ml. otet

  • sare

Mod de preparare

  • Pentru inceput pregatim hartia creponata.

    Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

    Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

    Ouale se spala si se pun la fiert .

    In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

    In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.

    Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.

    Lasam hartia sa se usuce.

    Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.

    Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

Share