Carne si fripturi

Vita cu sos

1. Amesteca patrunjelul cu cimbru si sare&piper negru.Unge carnea cu acest amestec. 2. Incinge uleiul de masline si 20 gr unt intr-o tigaie. Adauga carnea si prajeste-o cate 2-5 minute pe ambele parti (depinde cum vrei sa fie carnea : rar, mediu sau bine facuta).Adauga coniacul si mai lasa 1 minut. Scoate carnea, infasoar-o in folie de aluminiu pune-o deoparte. 3. Adauga in tigaie smantana si amidonul dizolvat in apa. Amesteca pana cand sosul se ingroasa. Serveste carnea cu sos si garniture de legume verzi cu cartofi.

Acest fel de mancare este mai simplu si mai rapid de preparat.Dar aia nu inseamna ca nu este delicios. Mie imi place carnea de vita cel mai mult dar singura mea problema cu este faptul ca imi doresc ca sa si o pot mesteca usor – de aceea mie imi place ca sa fie preparata mai putin pentru a-si pastra sucurile in ea iar atunci este mai moale, usor de mancat si gustoasa. Enjoy!

Vita cu sos

Ingrediente

  • 8 bucati muschi de vita, de aprox. 4 cm grosime 3 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 lingurite cimbru uscat maruntit sare&piper negru, dupa gust 100 gr unt 4 linguri ulei de masline 60 ml coniac 150 ml smantana 20 gr amidon alimentar amestecat cu 40 ml apa rece

Mod de preparare

  • Acest fel de mancare este mai simplu si mai rapid de preparat.Dar aia nu inseamna ca nu este delicios. Mie imi place carnea de vita cel mai mult dar singura mea problema cu este faptul ca imi doresc ca sa si o pot mesteca usor – de aceea mie imi place ca sa fie preparata mai putin pentru a-si pastra sucurile in ea iar atunci este mai moale, usor de mancat si gustoasa. Enjoy!

Share