Inghetata

Vis de primăvară

1. Se pasează cele patru banane, apoi se amestecă cu smântâna în care s-a încorporat în prealabil zahărul pudră şi fulgii de ciocolată. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore.. 2. Separat, într-un alt vas, se ames­tecă apa cu sucul de lămâie şi cel de portocală şi se dă apoi la conge­lator pentru a se îngheţa. Această compoziţie va constitui baza cupei de îngh

Vis de primăvară


Timp preparare

35

minute

Ingrediente

  • 200 g zahăr pudră

  • 200 ml apă

  • 4 banane

  • 300 g smântână

  • sucul de la 2 portocale

  • sucul de la o lămâie

  • 50 g fulgi de ciocolată

  • Pentru ornat

  • coaja de la o portocală şi două lămâi

  • 120 g zahăr

  • frunze de mentă

Mod de preparare

  • 1. Se pasează cele patru banane, apoi se amestecă cu smântâna în care s-a încorporat în prealabil zahărul pudră şi fulgii de ciocolată. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore.
  • 2. Separat, într-un alt vas, se ames­tecă apa cu sucul de lămâie şi cel de portocală şi se dă apoi la conge­lator pentru a se îngheţa. Această compoziţie va constitui baza cupei de îngheţată, peste care se pune cealaltă compoziţie cremoasă.
  • 3. Cupele se ornează cu felii de coajă de portocală şi de lămâie tre­cute prin zahăr şi frunze de mentă.

Share