Aperitive / Garnituri

Vinete umplute

Garantez ca sunt foarte gustoase si de senzatie. Necesita putina rabdare, dar merita. 🙂 

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. 

Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt, l-am sarat si am scurs zeama lasata. Am tocat usturoiul. Am taiat ceapa verde. Am taiat si crenv

Vinete umplute


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 4 vinete de marime medie

  • 1 crenvurst invelit in bacon

  • 2 catei de usturoi

  • 1 rosie

  • cateva fire ceapa verde

  • 1 ou (optional)

  • 100 g branza sarata (telemea)

  • 125 g mozzarella

  • 2 linguri ulei de masline

  • patrunjel

  • cimbru

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. 

    Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt, l-am sarat si am scurs zeama lasata. Am tocat usturoiul. Am taiat ceapa verde. Am taiat si crenvurstul. Am ras telemeaua si separat mozzarella. Rosia am decojit-o si am taiat-o in cubulete mici.

    Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Am adaugat crenvurstul, ceapa verde, miezul de la vinete si usturoiul. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat bucatile de rosie si condimentele, iar apoi telemeaua.

    Am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat cu oul batut.

     Cu compozitia rezultata, am umplut vinetele.

    Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-30 de minute dupa care le-am scos, am presarat mozzarella rasă si am mai lasat încă 15 minute pana s-au rumenit usor pe deasupra.

    Pofta buna!

Share