Diverse

Vinete umplute, iaurt cu menta.

Se taie vinetele in jumatati, se scoate miezul de vinete cu o lingura, se pun jumatatile de vinete in apa cu sare 30 min. Carnea tocata se sareaza si se pipereaza. Se scot jumatatile de vinete se sterg cu un servet de bucatarie si se prajesc auriu in ulei de masline.Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ardeiul iute tocat si usturoiul presat se stinge cu rosiile din conserva, se adauga sare,

Vinete umplute, iaurt cu menta.

Ingrediente

  • 4 vinete de marime medie2 cepe tocate marunt2 catei de usturoi zdrobiti0,5 kg carne tocata de vita1 conserva de rosii in bucati (800 gr)250 gr telemea de oaie2 linguri de frunze de patrunjel tocat1 lingura pasta de rosii1 lingutita curcuma/turmeric1 lingura de menta uscata1-2 ardei iuti (dupa gust)sare, piperulei de masline

Mod de preparare

  • Se taie vinetele in jumatati, se scoate miezul de vinete cu o lingura, se pun jumatatile de vinete in apa cu sare 30 min. Carnea tocata se sareaza si se pipereaza. Se scot jumatatile de vinete se sterg cu un servet de bucatarie si se prajesc auriu in ulei de masline.Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ardeiul iute tocat si usturoiul presat se stinge cu rosiile din conserva, se adauga sare, piper, curcuma, jumatate din menta si pasta de rosii, se fierbe totul incet 15 min.Se prajeste usor carnea in ulei de masline, se adauga miezul de vinete pe care le-am tocat marunt in prealabil, se adauga la sfarsit cateva linguri din sosul de rosii facut anterior si patrunjelul tocat.Sosul de rosii se toarna intr-o tava se pune deasupra restul de menta, se pun jumatatile de vinete se umplu cu carnea si se presareaza cu telemeaua.Se pune la cuptor 30 de min la 175 gradeSe serveste cu orez Basmati si iaurt cu menta.

Share