Vegetariana

Vinete umplute – de post

O reteta de vinete umplute cu legume, de post, in sos de tomate.

Taiem vinetele in jumatate, pe lung. Scobim miezul si il dam deoparte. Avem nevoie de exteriorul vinetelor, care va arata ca niste corabii.. Punem la calit ceapa tocata, cu morcovul dat pe razatoare si ardeiul gras tocat marunt, in 50 ml de ulei.. Cand s-au inmuiat legumele, adaugam rosiile pasate din conserva si amestecam. Lasam 10 minute pe foc mic.. Miezul de la vinete se toaca marunt si se ada

Vinete umplute – de post


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 2 buc vinete

  • 2 buc rosie

  • 1 buc ardei gras

  • 2 buc morcov

  • 2 buc ceapa

  • 500 gr rosii decojite din conserva

  • 100 ml ulei

  • 2 linguri bulion

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 lingurita cimbru

  • 1 lingurita zahar

  • 150 ml apa

  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

  • Taiem vinetele in jumatate, pe lung. Scobim miezul si il dam deoparte. Avem nevoie de exteriorul vinetelor, care va arata ca niste corabii.
  • Punem la calit ceapa tocata, cu morcovul dat pe razatoare si ardeiul gras tocat marunt, in 50 ml de ulei.
  • Cand s-au inmuiat legumele, adaugam rosiile pasate din conserva si amestecam. Lasam 10 minute pe foc mic.
  • Miezul de la vinete se toaca marunt si se adauga in oala, peste legume.
  • Condimentam cu putina sare si piper dupa gust. Tocam si o legatura de patrunjel proaspat si o amestecam cu umplutura din oala.
  • Apoi, umplem carcasele de la vinete cu aceasta umplutura si le asezam intr-o tava de cuptor. Taiem doua rosii in felii si ornam vinetele pe deasupra cu acestea.
  • Separat, intr-o tigaie, pregatim un sos de rosii, care va fi turnat peste vinete. Punem 50 ml de ulei, 2 linguri de bulion, o lingurita de piper, una de sare si una de zahar, adaugam si o lingurita cimbru uscat si 150 ml de apa. Amestecam pe foc mic, circa 10 minute, pana se face ca un sos.
  • Apoi, turnam peste vinete si le bagam la cuptor, la 180°C, pentru 45 de minute.

Share