Pt salate

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in buc t riile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in Romania :)Personal, imi place s g tesc vinetele tip salat sau pr jite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau s incerc cateva retete ar besti care imi fac de mult cu ochiul…1)Vintetele se s

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Ingrediente

  • 2 vinete2 linguri ulei de m sline100 gr. bacon 2 c tei de usturoi1 cutie mic de boabe de porumb100 gr. ciuperci proaspete2 linguri unt50 gr. branz ras p trunjel proasp t 100 gr. miez creveti sau surimi(optional)Condimente:piper, sare sau vegetacurcuma,busuioc, nucsoar ,scortisoar , cebolinho (cozi de ceap verde uscate)…Cartofi aromati:Cartofii t iati mai gros (sferturi)Condimente:boia dulce,curcuma,cozi de ceap verde seci,cimbru sau m rar sec,p trunjel sec,piper, sare sau vegeta.

Mod de preparare

  • Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in buc t riile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in Romania :)Personal, imi place s g tesc vinetele tip salat sau pr jite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau s incerc cateva retete ar besti care imi fac de mult cu ochiul…1)Vintetele se spal si se taie pe jum tate, pe lung.Se scoate miezul, se toac bine si se p streaz (se poate pune putin suc de l maie…).2)Se c leste in uleiul de m sline, baconul cu usturoiul si ciupercile tocate.Adaug miezul de vinete, porumbul, miezul de creveti (cca. 100 gr.)sau surimi.Condimenteaz dup plac si ia de pe foc.3)Umple vinetele cu acest preparat si pune-le intr-un vas pt. cuptor uns cu cele 2 linguri de unt.4)D la cuptor pt. cca. 15 min la foc mediu.Soate, pune branza ras si mai d putin la cuptor.5)Dac se vrea un aranjament mai finut, se poate pune foi de salat verde pe un platou, apoi vinetele pres rate cu p trunjel proasp t tocat, feliute de ridiche…Pt. cartofii:Cartofii se pr jesc si se las la scurs.Intr-o tigaie antiaderent , se pune la c lit putin ulei de m sline, cartofii, si condimentele care au fost amestecate intr-un bol.Se amestec bine si se servesc al turi de vinete.Am avut grij s r man numai 3 creveti…=))Poft bun !

Share