Diverse

Vinete umplute cu carne

Legume gustoase precum vinetele, ardeiul gras si patrunjelul, condimentele potrivite si carnea proaspata din Carmangeriile Selgros iti asigura succesul unei mese delicioase alaturi de prieteni. Lasa-te inspirata de reteta oferita de Chef Cezar Munteanu.Modul de preparare a retetei vinete umplute cu carne:Taiem vinetele in doua pe lungime si le scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Presaram sare in cojile vinetelor pentru a elimina apa.Pregatim tocatura:Taiem brunoise ceapa, ardeiul gras si usturoiul si le rumenim intr-o tigaie apoi adaugam carnea tocata. Tinem compozitia vinetelor umplute la foc mediu pana atunci cand carnea isi va schimba culoarea, dupa care punem miezul vinetelor, la randul lor taiate cuburi mari.Peste aproximativ 5 minute se adauga in compozitia umpluturii, pasta de tomate, patrunjelul taiat marunt. Condimentam dupa gust.Scurgem vinetele de apa adunata si apoi le rumenim timp de 3 minute in baie de ulei sau in cuptor. Le umplem cu amestecul obtinut. Aranjam feliile subtiri de rosii deasupra vinetelor umplute si le asezam intr-o tava. In cuptorul incins introducem tava in cuptor pentru aproximativ 30 de min., dupa ce am presarat peste vinetele umplute cascaval ras. Va recomand sa le consumati cu sos de busuioc (pesto).Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!

Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt o mancare delicioasa potrivita atat pentru cina cat si pentru pranz.

Vinete umplute cu carne

Ingrediente

  • Ingrediente (10 portii)5 vinete300 g carne tocata mixta (porc si vita)100 g ceapa150 g ardei gras10 g usturoi50 g pasta de tomate25 g patrunjel200 g rosii50 ml ulei masline75 g cascaval rassare si piper

Mod de preparare

  • Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt o mancare delicioasa potrivita atat pentru cina cat si pentru pranz.

Share