Mancaruri de legume

Vinete pe gratar cu sos verde

Aceste vinete pot fi o garnitura,langa o friptura de porc sau piept de pui la gratar.

Punem tigaia la incins.

Spalam vinetele, taiem extremitatile si taiem rondele de 3-4 mm si le punem pe gratar…..(eu am o tigaie,dar se coc bine si la gaz 😀 ) )

Pregatim sosul:

Spalam si tocam patrunjelul marut si usturoiul il pisam (daca aveti robot de bucatarie puteti sa le dati si prin robot…se face ma repede).Se pune uleiul de masline,se sareaza

Vinete pe gratar cu sos verde


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 3 vinete

  • 2 legaturi de patrunjel

  • 4 catei de usturoi

  • sare

  • ulei de masline

  • otet balsamic (obtional)

Mod de preparare

  • Punem tigaia la incins.

    Spalam vinetele, taiem extremitatile si taiem rondele de 3-4 mm si le punem pe gratar…..(eu am o tigaie,dar se coc bine si la gaz 😀 ) )

    Pregatim sosul:

    Spalam si tocam patrunjelul marut si usturoiul il pisam (daca aveti robot de bucatarie puteti sa le dati si prin robot…se face ma repede).Se pune uleiul de masline,se sareaza si se poate pune si otet balsamic (eu nu am avut,de aceea nu se vede) si amestecam.

    Intr-o farfurie sau intr-un bol punem un rand de vinete si intindem sosul,iar vinete iar sos…..ultimul fiind sosul.Se pune la rece se serveste cu friptura pe gratar.

    Pofta buna!!!

Share