Aperitive / Garnituri

VINETE PARMIGIANA CU PIEPT DE PUI

Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa 10 -15min sa iasa apa din ele dupa care se sterge fiecare felie in parte  cu ajutorul unui prosop absorbant.In timp ce feliile de vinete se odihnesc……..hihihi…………….ne ocupam de pieptul de pui.Taiem pieptul de pui in fileuri subtiri pe care le batem usor cu ciocanul de snitele.Cond

VINETE PARMIGIANA CU PIEPT DE PUI


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 3 vinete

  • 250 g parmezan ras

  • 1 piept de pui dezosat

  • o cana suc de rosii

  • 2 oua

  • 1 lingura cu smantana

  • 1 lingura bulion

  • unt

  • sare

  • piper macinat

  • oregano

Mod de preparare

  • Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa 10 -15min sa iasa apa din ele dupa care se sterge fiecare felie in parte  cu ajutorul unui prosop absorbant.In timp ce feliile de vinete se odihnesc……..hihihi…………….ne ocupam de pieptul de pui.Taiem pieptul de pui in fileuri subtiri pe care le batem usor cu ciocanul de snitele.Condimentam cu sare si piper fileurile,dupa gust.Si acum trecem la asamblare.Ungem un vas (eu am folosit unul de yena) cu unt  si asezam un strat de vineteun strat  file de piept de puijumatate din cantitatea de suc de rosii si jumatate din cantitatea de parmezan ras si presaram deasupra oregano.Continuam "constructia" cu inca un strat de vinete,unul de file de piept de pui ,restul de suc de rosii si de parmezan ras.
    Batem bine ouale cu putina sare ,adaugam smantana  si bulionul,amestecam bine si apoi turnam peste compozitia de mai sus.
    Dam la cuptor pentru circa 1 ora.
    Servim cu ketchap…………ca doar am " confectionat"……….hihihi

Share