Aperitive / Garnituri

Vinete pane

Aceasta reteta este inspirata de la sufletista,cu cateva adaugari 😀

Vanata se curata de coaja,o taiem rondele,o stropim cu putina lamaie,punem sare si piper dupa gust,dupa care punem rondelele intr-o strecuratoare la scurs timp de aproximativ 30 de minute.

Intre timp curatam usturoiul,il pasam si il amestecam cu cele 3 oua,sarea,piperul si 1 lingurita de busuioc.

Intr-un bol amestecam faina cu pesmetul si cu fulgii de porumb pisati nu foarte mar

Vinete pane


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita

  • 3 oua

  • 3 linguri faina

  • 2 cani cu fulgi de porumb

  • 2 linguri pesmet

  • 1 capatana usturoi

  • lamaie

  • ulei

  • busuioc

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Vanata se curata de coaja,o taiem rondele,o stropim cu putina lamaie,punem sare si piper dupa gust,dupa care punem rondelele intr-o strecuratoare la scurs timp de aproximativ 30 de minute.

    Intre timp curatam usturoiul,il pasam si il amestecam cu cele 3 oua,sarea,piperul si 1 lingurita de busuioc.

    Intr-un bol amestecam faina cu pesmetul si cu fulgii de porumb pisati nu foarte marunt.

    Dupa ce vinetele s-au scurs,punem tigaia cu ulei la incins la foc mic.

    Luam o felie de vanata o trecem prin ou apoi prin amestecul de faina cu pesmet si fulgi de porumb,apoi iar prin ou ,dupa care o punem la prajit in uleiul incins,o intoarcem pe o parte si pe cealalta pana capata o culoare aurie.

    Asa se repeta si cu celelalte rondele.

     

     

Share