Aperitive / Garnituri

Vinete pane

Vinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa apa.Se scurg de apa lasata, se tavalesc in faina alba si apoi se dau prin ou batut cu furculita si se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei de floarea soarelui incins bine inainte.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc calde sau reci, ca si garnitura, sau pe post de schnitzel, sau cu sos de usturoi.Cu aceeasi metoda se pot face si dovlecei si rosii pane.Sunt foarte bune, eu le servesc pe post de schnitzel (langa puree de cartofi si compot de mere azi).

Inlocuiesc de minune un schnitzel de carne pentru o zi in care vrem sa mancam bine si fara carne.

Vinete pane

Ingrediente

  • 3 vinete de marime potrivita3 ouafainasareulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

  • Inlocuiesc de minune un schnitzel de carne pentru o zi in care vrem sa mancam bine si fara carne.

Share