Bucatarie internationala

Vinete la gratar – By Staub

Fie ca le pregatesti ca si garnitura sau vrei sa le mananci ca atare, aceste vinete la gratar sunt absolut delicioase.

Spala vinetele, usuca-le si injumatateste-le in lungime. Presara suprafata taiata cu sare, acopera-le cu un capac si lasa-le sa se odihneasca timp de 10 minute. Apoi usuca-le cu hartie de bucatarie.. Intre timp, curata usturoiul, culege frunzele de patrunjel, cimbru, rozmarin si oregano si apoi toaca-le cat mai fin impreuna cu salvia. Amesteca condimentele cu uleiul de masline.. Incalzeste bine o

Vinete la gratar – By Staub


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 7 buc vinete

  • 1 lingurita sare

  • 3 linguri ulei de masline

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 1 buc oregano proaspat

  • 1 buc salvie proaspata

  • 1 buc cimbru proaspat

  • 1 buc rozmarin proaspat

  • 1 praf de sare de mare

  • 1 praf de piper

  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

  • Spala vinetele, usuca-le si injumatateste-le in lungime. Presara suprafata taiata cu sare, acopera-le cu un capac si lasa-le sa se odihneasca timp de 10 minute. Apoi usuca-le cu hartie de bucatarie.
  • Intre timp, curata usturoiul, culege frunzele de patrunjel, cimbru, rozmarin si oregano si apoi toaca-le cat mai fin impreuna cu salvia. Amesteca condimentele cu uleiul de masline.
  • Incalzeste bine o tigaie grill.
  • Unge jumatatile de vinete cu amestecul de ulei si condimente si pune-le in tigaia fierbinte, cu partea taiata in jos.
  • Unge bine cu ulei si condimente si deasupra si coace legumele in tigaie timp de ~4-5 minute.
  • Intoarce vinetele si pe cealalta parte si coace pentru inca 3-4 minute.
  • Scoate tigaia de pe foc si toarna deasupra restul de ulei cu condimente si asezoneaza din belsug cu sare de mare si piper.

Share