Diverse

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu baconul.Se curata verzisoarele de frunzele vestejite daca e cazul si se taie pe jumatate, daca se mai desprind frunze atunci cand taiem varza nu le aruncam si le vom pune in amestecul final. Se umple pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si se aduce la fierbere si punem varza taiata si o lasam 2 minu

Varza de Bruxelles gratinata

Ingrediente

  • 600g varza de Bruxelles30g unt2 linguri faina350ml lapte230g parmezan sau cascaval1/2 lingurita sare50g maioneza300g piept de curcan sau de pui – optionalbacon taiat in cubulete – optional si cantitatea se pune si ea dupa preferintapiper

Mod de preparare

  • Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu baconul.Se curata verzisoarele de frunzele vestejite daca e cazul si se taie pe jumatate, daca se mai desprind frunze atunci cand taiem varza nu le aruncam si le vom pune in amestecul final. Se umple pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si se aduce la fierbere si punem varza taiata si o lasam 2 minute sa clocoteasca sau pana va capata o culoare verde inchis. nu trebuie lasata varza sa fiarba pana se inmoaie. Scurgem de apa si lasam in astepare pana preparam sosul.Se topeste untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine. Tragem tigaia de pe flacara si punem laptele putin cate putin amestecand cu atentie ca sa ca sa nu ramana cocoloase. Punem din nou tigaia pe foc si adaugam cascavalul ras, sarea, piperul si maioneza si amestecam continuu pana cand se topeste cascavalul.Intr-un vas termorezistent, uns si presarat cu pesmet, punem carnea rumenita, varza scursa si peste ele sosul cu cascaval. punem in cuptorul inchins in prealabil la ~180 grd C si coacem timp de 30-45 minute sau pana se rumeneste frumos. Pentru extra crusta mai putem presara cascaval deasupra cu 10 minute inainte de final.Nu eram mare fan al verzisoarelor de bruxelles pt ca n-am avut ocazaia sa le mananc puse in valoare de o reteta buna, dar dupa asta mi-am propus sa mai incerc si altceva cu ele.

Share