Mancaruri cu carne

Varza cu pulpa de porc la cuptor

Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in 100 ml ulei pentru cateva minute. Se adauga varza tocata si se lasa sa se caleasca cca 15 min apoi se adauga cca 500 ml apa fiarta si se introduce in cuptorul preincalzit.

Carnea se pune intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei si 1 ceasca apa pe foc acoperind-o cu un capac. Dupa ce s-a evaporat apa se lasa sa se prajeasca putin carnea in uleiul

Varza cu pulpa de porc la cuptor


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1/2 varza murata

  • 6 bucati pulpa de porc

  • 2 cepe

  • 1 ardei gras mare rosu

  • 120 ml ulei

  • 2-3 linguri pasta de tomate

  • marar

  • 2-3 foi dafin

  • cateva boabe piper

  • putin cimbru

  • sare

Mod de preparare

  • Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in 100 ml ulei pentru cateva minute. Se adauga varza tocata si se lasa sa se caleasca cca 15 min apoi se adauga cca 500 ml apa fiarta si se introduce in cuptorul preincalzit.

    Carnea se pune intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei si 1 ceasca apa pe foc acoperind-o cu un capac. Dupa ce s-a evaporat apa se lasa sa se prajeasca putin carnea in uleiul ramas.

    Cand varza este pe jumatate fiarta se adauga carnea prajita, condimentele si, daca mai este nevoie, apa fierbinte lasandu-se sa fiarba in continuare. Cand varza s-a inmuiat se adauga pasta de tomate impreuna cu care mai fierbe inca cca 15 min. La final se adauga mararul tocat marunt.

    Se serveste cu ardei iute si mamaliguta.

Share