Paste/pizza

Varza calita cu taitei

Punem la incins 4-5 linguri ulei de masline, taiem ceapa marunt si o punem la calit. Varza spalata si curata o taiem cit putem de subtire fidelute, o pudram cu sare si o frecam usor sa nu o zdrobim, doar sa se inmoaie si sa piarda din volum.Daca aveti o cratita mai mare atunci nu mai este nevoie de operatiunea asta. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam treptat varza taiata, punem capac pe cratita si o lasam sa se caleasca. Adaugam dupa gust sare, piper, cimbru si marar si untura de ratza pt un plus de gust.Taiteii ii fierbem separat in apa cu sare. Baconul si cirnaciorii ii taiem felii de grosimea unui deget si ii punem la prajit in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit usor ii dam deoparte. Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, punem taiteii fierti, peste ei punem varza calita, peste varza punem cirnaciorii si baconul prajiti, iar la urma rosiile taiate felii groase.Inca putina sare si piper pe deasupra, citeva frunze de marar,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.Serviti cu ardei iute.Pofta buna!!!!

puteti sa puneti si un pahar de suc de rosii daca doriti se poate servii simpla fara cirnati s-au carne

Chiar imi era dor de mincarea asta…cu carne s-au fara, este un fel de mincare delicios.

Varza calita cu taitei

Ingrediente

  • 2 verze marisoare 1 ceasca ulei de masline 2 linguri untura de ratza 2 cepe mari sare piper cimbru marar 250 gr taitei lati(tagliatelle) 4 fire cirnaciori 4 felii bacon s-au pulpa crud uscata 4 rosii

Mod de preparare

  • Chiar imi era dor de mincarea asta…cu carne s-au fara, este un fel de mincare delicios.

Share