Pt salate

Varza calita

Pasi:1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute, se decojesc si se toaca marunt.2. Se toaca varza, subtire.3. Se toaca ceapa marunt. Intr-o cratita de 3-4 l se pune o ceasca de apa cu uleiul, in care ceapa se pune la calit. 4. Cand apa de la ceapa incepe sa scada, se adauga rosiile si o ceasca de apa calda.5. Se adauga varza tocata, mana cu mana si

Varza calita

Ingrediente

  • Rosii 10 mici-mediiVarza 1 potrivitaCeapa 1Ardei 1-2Marar 1 legatura mareApa 4 cestiUlei 1-2 linguriPiper, sare – dupa gust

Mod de preparare

  • Pasi:1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute, se decojesc si se toaca marunt.2. Se toaca varza, subtire.3. Se toaca ceapa marunt. Intr-o cratita de 3-4 l se pune o ceasca de apa cu uleiul, in care ceapa se pune la calit. 4. Cand apa de la ceapa incepe sa scada, se adauga rosiile si o ceasca de apa calda.5. Se adauga varza tocata, mana cu mana si odata cu ea punem si ardeiul tocat si doua cesti de apa calda.6. Se amesteca in cratita din cand in cand.7. Spre sfarsit, cand varza s-a inmuiat si s-a mai colorat, se pun piper, sare, mararul tocat, si se mai lasa 10 minute._____________________________________________________Alte detalii de luat in seama:Este o reteta de vara-toamna in mod special, ingredientele fiind gasite mai usor, mai proaspete si mai locale, in aceste anotimpuri. :)Totul se face la foc mic.Timpul aproximativ de preparare include timpul de curatare, tocare, fierbere a rosiilor, convorbirilor cu mama la telefon etc. :PPare lunga, dar daca pasii sunt respectati, merita timpul. Plus ca dupa ce e pusa varza nu necesita multa atentie. :DIngredientele costa in jur de 10-15 lei vara. :DIn poze se vede ca am adaugat odata cu ceapa si un ardei rosu la calit. Asa mi-a venit atunci. E optional. :DCred ca rosiile pot fi inlocuite cu rosii in bulion. Nu am incercat.Puteti pune mai multa ceapa daca asa obisnuiti. Eu incerc sa gatesc cu mai putina ceapa. :DE important ca apa adaugata pe parcurs sa fie calda pentru ca apa rece ia din gust.

Share