Romaneasca

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj sau sarmale lenese. Compozitia este turnata pe un pat de varza murata.

Punem baconul taiat bucatele mici la calit in 150 ml de ulei. Cand s-a prajit, scoatem baconul din ulei cu o paleta si il punem deoparte.. Ceapa se toaca si se pune la calit in uleiul ramas in tigaie. Lasam sa se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de bulion.. Adaugam carnea tocata, amestec de porc si vita, si amestecam.. Condimentam cu sare, cu piper si cu cimbru uscat.. Apoi adaugam 100 gr de orez s

Varza a la Cluj


Portii

10

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 200 gr bacon

  • 700 gr carne tocata amestec porc-vita

  • 150 ml ulei

  • 600 gr ceapa

  • 2 linguri bulion

  • 1 lingura cimbru uscat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 100 gr orez

  • 500 gr varza murata

  • 300 ml suc de rosii

  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

  • Punem baconul taiat bucatele mici la calit in 150 ml de ulei. Cand s-a prajit, scoatem baconul din ulei cu o paleta si il punem deoparte.
  • Ceapa se toaca si se pune la calit in uleiul ramas in tigaie. Lasam sa se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de bulion.
  • Adaugam carnea tocata, amestec de porc si vita, si amestecam.
  • Condimentam cu sare, cu piper si cu cimbru uscat.
  • Apoi adaugam 100 gr de orez si amestecam pe foc mic timp de 10 minute.
  • Cand s-a umflat orezul si s-a calit carnea, luam oala deoparte si punem si baconul prajit in compozitie.
  • Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei, asezam frunze de varza murata, una langa alta.
  • Asezam compozitia in tava, o nivelam, apoi acoperim cu inca un strat de frunze de varza murata.
  • Turnam deasupra 300 ml de suc de rosii, punem si 2 frunze de dafin si acoperim cu staniol.
  • Se coace la cuptor timp de 80 de minute la 200°C.
  • La final, inlaturam staniolul si mai coacem 10 minute fara el, pentru a se rumeni putin. Se portioneaza si se serveste cald.

Share