Deserturi

Vaffe sau gauffre

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat.Mixam pana cand se topeste si zaharul.Untul topit si apoi racit se toarna in fir subtire pe peretele vasului si mixam pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi laptele batut si faina amestecata cu praful de copt.Lasam putin compozitia sa se odihneasca 10-15 minute.Incalzim foarte bine aparatul de vaffe,ungem putin forma cu ajutorul unei pensule,apoi punem compozitia in cele doua jumatati ale formei.Se inchide capacul si se lasa pana cand se coc si se rumenesc putin.Mie mi-a mai dat compozitia pe dinafara sau au mai ramas gaurele in vaffa.Probabil dupa putin exercitiu vor iesi mai frumoase.Pofta buna !!!!

Aveam eu o dorinta de ceva vreme.Sa-mi iau un aparat de vaffe.Prima alegere s-a dovedit a fi neinspirata,chiar daca aparatul era dublu si avea forma de inimioara,am fost nevoita sa-l returnez pentru ca era defect,chiar daca pretul n-a fost chiar mic.Al doilea aparat achizitionat s-a dovedit a fi mai prietenos dar mai putin estetic.Inca nu am nici eu suficienta indemanare in utilizarea lui.Totus

Vaffe sau gauffre

Ingrediente

  • 3 oua 100 gr unt 200 ml lapte batut 250 gr faina 100 gr zahar 5 gr praf de copt Zahar vanilat Coaja de lamaie Un praf de sare Ulei pentru uns forma

Mod de preparare

  • Aveam eu o dorinta de ceva vreme.Sa-mi iau un aparat de vaffe.Prima alegere s-a dovedit a fi neinspirata,chiar daca aparatul era dublu si avea forma de inimioara,am fost nevoita sa-l returnez pentru ca era defect,chiar daca pretul n-a fost chiar mic.Al doilea aparat achizitionat s-a dovedit a fi mai prietenos dar mai putin estetic.Inca nu am nici eu suficienta indemanare in utilizarea lui.Totusi am sa va prezint opera mea.Sunt delicioase,chiar daca mai putin estetice si sunt minunate pentru un mic dejun gustare sau desert.

Share