Conserve

Usturoi marinat

Acest marinat se foloseste la salate,sandvisuri,sosuri,garnituri.

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba. De la primul clocot, sa lasa sa fiarba 10 minute la foc domol, apoi se da de pe foc si e lasa sa se raceasca. Se curata usturoiul si se aseaza in borcane cu condimentele repartizate pentru fiecare borcan.. Solutia fiarta si racita se toarna si ea pana ce acopera cateii de usturoi. Se pun capacele si se strang bine apoi se fierb la bain marie,10 minute de la

Usturoi marinat


Portii

2

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 5 buc usturoi

  • 250 ml apa

  • 1 lingura sare grunjoasa

  • 250 ml otet de vin

  • 6 buc piper

  • 6 buc mustar boabe

  • 6 buc ienibahar

  • praf de rozmarin uscat

  • praf de busuioc uscat

Mod de preparare

  • Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba. De la primul clocot, sa lasa sa fiarba 10 minute la foc domol, apoi se da de pe foc si e lasa sa se raceasca. Se curata usturoiul si se aseaza in borcane cu condimentele repartizate pentru fiecare borcan.
  • Solutia fiarta si racita se toarna si ea pana ce acopera cateii de usturoi. Se pun capacele si se strang bine apoi se fierb la bain marie,10 minute de la primul clocot. Se scot de la fiert, se aseaza in ladita si se acopera cu o patura groasa pana ce se racesc in voie apoi le depozitam in locuri uscate si racoroase.

Share