Dulciuri

Trufe fine de ciocolata

niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine sursa: http://www.joyofbaking.com/

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi

Trufe fine de ciocolata


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa

  • 1 cana si 1/2 frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei

  • 2 linguri mari de cognac alexandrion

  • 2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei

  • cacaoa

Mod de preparare

  • Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi iar daca nu s-a topit de tot se mai poate baga la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde 20-30. Se pune cognacul si se amesteca bine crema. Se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi cand se fac bilute in maini si se dau prin cacaoa. Se tin la frigider pana la servire.

Share