Torturi

Triple chocolate cake

Un tort de ciocolata si cu ciocolata…

Blatul :Se bat f bine ouale cu zaharul,se adauga prin sita faina amestecata cu cacao si praful de copt si se adauga untul topit.Se amesteca usor cu o lingura, pana se omogenizeaza compozitia.Intr o forma de copt cu inel,cu diametrul de 28 cm,se aseaza hartia de copt si se toarna compozitia .Se coace timp de aproximativ 20 – 25 min,la cuptorul in prealabil incins la 180 C .

Triple chocolate cake


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Blat:

  • 5 oua,

  • 150 gr zahar,

  • 110 gr faina,

  • 35 gr cacao,

  • 6 gr praf de copt,

  • 50 gr unt topit.

  • Mousse ciocolata:

  • 2 oua,

  • 50 gr zahar,

  • 150gr ciocolata,

  • 50 ml cafea lichida,

  • 400 ml frisca.

  • Glazura:

  • 150 ml apa,

  • 150 ml smantana lichida,

  • 200 gr zahar,

  • 50 gr cacao,

  • 8 gr gelatina.

  • Ptr insiropat blatul:

  • 8 linguri Crema de whiskey sau cafea lichida amestecata cu coniac,

  • sau sirop de zahar cu esenta de rom.

Mod de preparare

  • Blatul :Se bat f bine ouale cu zaharul,se adauga prin sita faina amestecata cu cacao si praful de copt si se adauga untul topit.Se amesteca usor cu o lingura, pana se omogenizeaza compozitia.Intr o forma de copt cu inel,cu diametrul de 28 cm,se aseaza hartia de copt si se toarna compozitia .Se coace timp de aproximativ 20 – 25 min,la cuptorul in prealabil incins la 180 C .

    Mousse de ciocolata: Se bat f bine albusurile cu 30 gr zahar.Separat se bat f bine galbenusurile cu 30 gr de zahar.Separat se topeste ciocolata pe baie de aburi si cand se raceste ,se amesteca cu 50 ml cafea calduta,apoi se adauga compozitia de galbenusuri se amesteca,se adauga albusurile,apoi frisca batuta foarte bine.Se amesteca usor cu o lingura.Se da crema la frigider.

    Dupa ce blatul s a racit se taie in 2 parti.

    Asezam inelul de la forma in care am copt blatul,pe un platou din carton invelit in folie de Aluminiu,cu diametrul de 28 cm,apoi asezam prima parte a blatului de tort ,insiropam,asezam mousse ul de ciocolata,apoi cealata partea blatului,insiropam si dam la frigider.

    Glazura:Apa ,zaharul,cacao si smantana se pun pe foc pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si cand glazura mai e inca calda se adauga gelatina care in prealabila a fost hidratata cu 6 linguri apa.Se strecoara glazura si se da la rece aproximativ o ora. 

    Tortul se transfera pe un gratar sub care asezam o tava ,astfel incat atunci cand turnam glazura sa se scurga in tava.

    Se scoate inelul de pe tort si se niveleaza .

    Se toarna glazura usor cu o lingura,incepand din mijlocul tortului.Se repeta procedura de cateva ori folosind glazura care se scurge in tava.Glazura din cand in cand trebuie usor incalzita ca sa o putem manevra usor.

    Se transfera tortul pe un platou de servire si se da la rece ptr 5 – 6 ore apoi se orneaza .

     

Share