Aperitive / Garnituri

Trigoane cu cartofi si cascaval

Pentru aluat: Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei, o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umpluturaPentru umplutura Cartofii trebuie sa ii fierbem taiati cubulete in apa cu sare.Spanacul il spalam bine si il oparaim . Cand se raceste putin il tocam marunt .Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.Ceapa verde o taiem destul de maruntCand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei .Vom cali foarte putin ceapa, spanacul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul).Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi deja amestecati cu spanacul si cu celellate verdeturi .Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.Framantam din nou aluatul putin si formam din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim, luam conul in mana si il umplem cu una, doua linguri de cartofi, depinde cat de pline doriti sa fie (eu am pus cate doua linguri de compozitie) . Lipim foarte bine marginile, putem apasa usor cu furculita, astfel vom avea si un aspect mai frumos.Procedam la fel cu toate bilele .Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete, si cand este cald scufundam in el cate bucati incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta, le scurgem de ulei si servim calde cu un sos de smantana cu usturoi .

in loc de spanac se pot pune urzici sau leurda ca si umplutura mai puteti folosi ciuperci sau amestec de legume

O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).

Trigoane cu cartofi si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat: -400g faina -o jumatate lingurita sare -4 linguri ulei -6 linguri apa Pentru umplutura: -0.5 kg cartofi medii -0.5 kg spanac -2 linguri ulei -2 fire ceapa verde taiata marunt -100 gr branza feta -marar verde, o jumate de legatura Extra: -ulei pentru prajit -Pt servit: 6 linguri smantana + 2-3 catei usturoi

Mod de preparare

  • O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).

Share