Party

Trifle cu piersici si rozmarin

Desert la pahar, usor de facut.

Incalzim cuptorul la 180°C si pregatim o tava patrata de copt cu latura de 23×23 cm.. Combinam faina, amidonul, praful de copt si sarea.. Amestecam albusurile cu laptele aflat la temperatura camerei si coaja de portocala.. Batem untul aflat la temperatura camerei cu 120 gr de zahar alb, pana devine spumos. Incorporam ingredientele uscate, alternand cu amestecul de lapte.. Turnam compozitia in tav

Trifle cu piersici si rozmarin


Portii

6

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 170 gr faina alba

  • 20 gr amidon alimentar

  • praf de sare

  • 1.5 lingurite praf de copt

  • 60 gr albus de ou

  • 115 ml lapte

  • 135 gr zahar alb

  • 60 gr unt

  • 1 lingurita coaja de portocala rasa

  • 65 ml suc de portocala

  • 1 crenguta de rozmarin proaspat

  • 8 buc piersica

  • 300 gr branza Ricotta

  • 250 gr iaurt grecesc

  • 1 lingura zahar pudra

  • 1 lingura fistic crud

Mod de preparare

  • Incalzim cuptorul la 180°C si pregatim o tava patrata de copt cu latura de 23×23 cm.
  • Combinam faina, amidonul, praful de copt si sarea.
  • Amestecam albusurile cu laptele aflat la temperatura camerei si coaja de portocala.
  • Batem untul aflat la temperatura camerei cu 120 gr de zahar alb, pana devine spumos. Incorporam ingredientele uscate, alternand cu amestecul de lapte.
  • Turnam compozitia in tava de copt si coacem timp de 20-25 de minute sau pana cand trece "testul scobitorii".
  • Scoatem tava din cuptor. Lasam sa se raceasca putin, dupa care scoatem blatul din tava, il transferam pe gratarul de racire si il lasam sa se raceasca in intregime.
  • Spalam piersicile si le scufundam timp de 30 de secunde in apa clocotita. Le scoatem intr-o baie de apa rece si imediat ce sunt suficient de reci, le indepartam coaja.
  • Taiem piersicile curatate in jumatate, scoatem samburii si le taiem in felii de aproximativ 1.5 cm grosime.
  • Punem intr-o cratita sucul de portocala cu restul de zahar alb, crenguta de rozmarin si gatim timp de 5 minute, pana cand zaharul este dizolvat. Adaugam feliile de piersici, amestecam si gatim inca 8-9 minute. Lasam sa se raceasca si scoatem crenguta de rozmarin.
  • Intr-un bol, batem spuma branza ricotta cu iaurtul si cu zaharul pudra.
  • Decupam sau taiem pandispanul, in functie de marimea paharelor.
  • Asezam primul strat de pandispan in pahare, crema de branza si iaurtul de la pasul 10, apoi piersicile, impreuna cu siropul lor. Repetam cu alt de strat de pandispan, crema si piersici.
  • Punem paharele la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Decoram cu fistic maruntit si servim.

Share