Aluaturi si foietaje

Trandafirasi BELLA

Se intinde pe masa de lucru o foaia de aluat,se masoara pe lungime in patru bucati egale si se taie. Se unge fiecare bucata de aluat cu gem, se stropeste cu scortisoara si se pun pe margini jumatati de felii de mar,se impatureste de la un capat spre celalalt capat cuprinzand merele in aluat, se formeaza un trandafiras si se aseaza in tava de briose. Se stropesc cu putin zahar vanilat si se dau la

Trandafirasi BELLA

Ingrediente

  • -pachet foietaj 800 gr.,-4 -5 mere,-1 lingura zahar vanilat,-1 lingura gem de orice fel aveti in casa,am folosit gem de capsuni,-1 lingurita scortisoara macinata.

Mod de preparare

  • Se intinde pe masa de lucru o foaia de aluat,se masoara pe lungime in patru bucati egale si se taie. Se unge fiecare bucata de aluat cu gem, se stropeste cu scortisoara si se pun pe margini jumatati de felii de mar,se impatureste de la un capat spre celalalt capat cuprinzand merele in aluat, se formeaza un trandafiras si se aseaza in tava de briose. Se stropesc cu putin zahar vanilat si se dau la cuptorul incalzit deja. Cand merele se rumenesc pe margini inseamana ca sau copt. Scoatem tava din cuptor si presuram zahar vanilat peste trandafirasi. Sa aveti pofta dragilor!

Share