Romaneasca

Traista Romanului – Placinta cu de toate

Traista romanului, o placinta romaneasca, cu de toate, numai buna pentru drum.

Pregatim aluatul. Punem apa calduta intr-un vas. Adaugam drojdia uscata, o lingura cu zahar, amestecam si lasam 15 minute, sa se activeze drojdia.. Dupa 15 minute, punem faina, un ou, 50 ml de ulei, o lingurita de sare si framantam aluatul.. Se lasa la dospit 30 de minute.. Separat, taiem carnatii cabanos rondele, salamul de sibiu il facem cubulete mici, la fel si cascavalul si telemeaua. Maslinel

Traista Romanului – Placinta cu de toate


Portii

10

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 100 gr carnati cabanos

  • 100 gr cascaval

  • 100 gr telemea

  • 100 gr salam de Sibiu

  • 100 gr sos de rosii

  • 100 gr masline

  • 3 buc ou

  • 1 lingurita cimbru

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 200 ml apa

  • 7 gr drojdie uscata

  • 1 lingura zahar

  • 700 gr faina

  • 50 ml ulei

Mod de preparare

  • Pregatim aluatul. Punem apa calduta intr-un vas. Adaugam drojdia uscata, o lingura cu zahar, amestecam si lasam 15 minute, sa se activeze drojdia.
  • Dupa 15 minute, punem faina, un ou, 50 ml de ulei, o lingurita de sare si framantam aluatul.
  • Se lasa la dospit 30 de minute.
  • Separat, taiem carnatii cabanos rondele, salamul de sibiu il facem cubulete mici, la fel si cascavalul si telemeaua. Maslinele se taie marunt. Punem toate ingredientele intr-un castron.
  • Adaugam un ou, sare, piper si o lingurita de cimbru si amestecam bine.
  • Impartim coca in bile de marimea unei portocale. Se intinde cate o foaie rotunda din fiecare bila, apoi o ungem cu sos de tomate si o umplem cu cate o lingura din amestecul de carnati, salam, cascaval si telemea.
  • Pentru a forma traistute, adunam marginile aluatului la mijloc, le lipim, si la final le rasucim un pic, cum vedeti in imagine.
  • Se ung traistutele cu un ou batut si se coc la cuptor, la 180°C, pentru 60 de minute.

Share