Torturi

Tortuleţe „Ombré Style”

Ombré provine din limba franceză şi literal s-ar traduce „nuanţat”. Stilul ombré conferă un aer rafinat în orice domeniu, de la îmbrăcăminte, păr, decoraţiuni, mobilier, chiar natură; şi până la arhitectură ori gastronomie.

1. Se prepara blatul. Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si faina (cernuta cu praful de copt) in ploaie.

Se imparte compozitia in 4 parti egale, care se coloreaza in nuante diferite cu colorant alimentar (se poate folosi si colorant vegetal, dar sunt mai greu de obtinut nuantele).

Se coc pe rand cele patru nuante in tava (cu diametru de circa 20

Tortuleţe „Ombré Style”


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Pentru blat:

  • 6 oua,

  • 6 linguri zahar,

  • 6 linguri ulei,

  • 6 linguri faina,

  • o lingurita praf de copt.

  • Pentru crema:

  • 100 ml frisca lichida,

  • 200 g ciocolata alba.

Mod de preparare

  • 1. Se prepara blatul. Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si faina (cernuta cu praful de copt) in ploaie.

    Se imparte compozitia in 4 parti egale, care se coloreaza in nuante diferite cu colorant alimentar (se poate folosi si colorant vegetal, dar sunt mai greu de obtinut nuantele).

    Se coc pe rand cele patru nuante in tava (cu diametru de circa 20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se racesc, se decupeaza in forma dorita (cerc, patrat etc.)

    2. Pentru crema se incalzeste frisca la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde), apoi se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca usor, cu o spatula, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca la frigider, apoi se bate cu mixerul pana cand isi mareste volumul si se deschide la culoare.

    3. Se asambleaza tortuletele, alternand straturi de blat (din fiecare nuanta) cu straturi de crema. Se orneaza dupa gust si inspiratie – cu crema, flori din pasta de zahar, ciocolata etc.

Share