Deserturi

Tortuleţ proaspăt Ileana

Crema:Moaie 4 din 5 foi de gelatina in apa rece 5 minute.Pastreaza putina smantana pentru a topi gelatina.Intr-un vas, mixeaza 120 g de zahar, restul de smantana si branza.Incalzeste smantana intr-o craticioara si dizolva foile de gelatina scurse de apa. Adauga acest amestec la branza si amesteca bine.Repartizeaza pe blatul de biscuiti sau de piscoturi si da la frigider 3 ore.Glazura de zmeu

Tortuleţ proaspăt Ileana

Ingrediente

  • Piscoturi(sau blat de biscuiti, vezi Cheesecake Andra)- 500 g de branza slaba de vaci- 150 g de smantana groasa- 120 g de zahar praf + 2 linguri – 120 g de zmeura (congelata) sau alte fructe de padure- 5 foi de gelatina

Mod de preparare

  • Crema:Moaie 4 din 5 foi de gelatina in apa rece 5 minute.Pastreaza putina smantana pentru a topi gelatina.Intr-un vas, mixeaza 120 g de zahar, restul de smantana si branza.Incalzeste smantana intr-o craticioara si dizolva foile de gelatina scurse de apa. Adauga acest amestec la branza si amesteca bine.Repartizeaza pe blatul de biscuiti sau de piscoturi si da la frigider 3 ore.Glazura de zmeura:Moaie foia de gelatina in apa rece 5 minute. intr-o craticioara, pune zmeura la foc pana se zdrobeste(cateva minute).Adauga 2 linguri de zahar pudra si lasa inca 1 minut amestecand bine (la nevoie, adauga niste apa daca pare prea sec).Adauga foaia de gelatina scursa de apa si amesteca bine. Varsa peste prajitura, miscand forma pentru a se acoperi uniform.Pune la frigider cateva ore sa se prinda bine.Scoate delicat sa-si pastreze forma.Foloseste o forma detasabila pe care o poti tapeta cu folie transparenta, eventual.Eu am adaptat-o putin de data asta ca nu am avut zmeura: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina ca era pudra-cam 250 ml, piersici din compot si piscoturi. A iesit supeeer!

Share