Deserturi

Tortul meu diplomat

Se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.Puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.Am batut frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere, sau piscoturi fara sa le mai inmuiati decat daca doriti – se vor inmuia oricum de la crema.In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Se orneaza cu frisca.Edit: puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort. Reteta Tortul meu diplomat a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.

Tortul Diplomat este absolut delicios! Cu multe fructe, crema usoara si piscoturi, este desertul potrivit a fi servit rece, mai ales in zilele calde.

Tortul meu diplomat

Ingrediente

  • 1/2 cana zahar,1/2 cana lapte,3 galbenusuri,1/2 kg frisca,3-4 pliculetze zahar vanilinat,3 albusuri spuma,20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker),fructei cana = 250ml

Mod de preparare

  • Tortul Diplomat este absolut delicios! Cu multe fructe, crema usoara si piscoturi, este desertul potrivit a fi servit rece, mai ales in zilele calde.

Share