Bucatarie mexicana

Tortilla cu faina alba

Tortilla este o lipie specific mexicana. Se poate manca simpla sau poate fi folosita pentru burritos, quesadillas, enchilada, tacos, prajite si mancate ca cipsuri cu sosuri picante. Tortillas facute in casa sunt subtiri, moi si flexibile.

Intr-un bol, cernem faina, sarea si praful de copt. Incorporam uleiul si apa calda. Daca este nevoie, mai adaugam apa sau faina, pana obtinem un aluat nelipicios, cu care putem lucra usor. Framantam aluatul pe masa de lucru 4-5 minute, pana cand devine omogen. Acoperim si lasam sa se odihneasca 15-20 de minute.. Formam 8 bile egale si le lasam sa se odihneasca pentru alte 10 minute, acoperite cu u

Tortilla cu faina alba


Portii

8

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 230 gr faina alba

  • 0.75 lingurita sare

  • 0.25 lingurita praf de copt

  • 50 ml ulei vegetal

  • 125 ml apa

Mod de preparare

  • Intr-un bol, cernem faina, sarea si praful de copt. Incorporam uleiul si apa calda. Daca este nevoie, mai adaugam apa sau faina, pana obtinem un aluat nelipicios, cu care putem lucra usor. Framantam aluatul pe masa de lucru 4-5 minute, pana cand devine omogen. Acoperim si lasam sa se odihneasca 15-20 de minute.
  • Formam 8 bile egale si le lasam sa se odihneasca pentru alte 10 minute, acoperite cu un prosop.
  • Pregatim presa pentru tortilla. Punem pe rand cate o bila de aluat intre 2 folii de plastic sau hartie de copt si actionam levierul presei. Prajim fiecare tortilla in tigaia bine incinsa, la foc mare, pana cand incep sa apara basicute, apoi intoarcem pe cealalta parte si mai lasam inca 35-40 de secunde.
  • Dupa prajire, le punem pe o farfurie si le pastram acoperite cu un prosop, sa se pastreze calde si fragede.

Share