Bucataria italiana

Tortellini Primavera

Morcovii si buchetelele de broccoli dau un gust usor si proaspat pastelor umplute cu branza. Reteta din cartea “O masa intr-o farfurie” de la Reader’s Digest.

Se fierb tortellini 10 minute, adaugand morcovii odata cu ei si broccoli in ultimele doua minute. Se stinge focul si se lasa inca 5 minute cu capacul acoperit. Se scurg.. Intre timp, se amesteca busuiocul cu migdalele, parmezanul ras, usturoiul presat si putin piper, in robot, pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul de masline cate putin, pana rezulta un amestec gros.. Tortellini se transfera intr-

Tortellini Primavera


Portii

6

portii


Timp preparare

7

minute


Timp gatire

7

minute

Ingrediente

  • 450 gr paste tortellini cu branza

  • 250 gr morcov

  • 250 gr buchetele de broccoli

  • 30 gr busuioc proaspat

  • 125 gr migdale

  • 60 gr parmezan

  • 1 catel usturoi

  • dupa gust piper negru macinat

  • 150 ml ulei de masline

  • 250 gr rosii Cherry

  • dupa gust busuioc proaspat

Mod de preparare

  • Se fierb tortellini 10 minute, adaugand morcovii odata cu ei si broccoli in ultimele doua minute. Se stinge focul si se lasa inca 5 minute cu capacul acoperit. Se scurg.
  • Intre timp, se amesteca busuiocul cu migdalele, parmezanul ras, usturoiul presat si putin piper, in robot, pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul de masline cate putin, pana rezulta un amestec gros.
  • Tortellini se transfera intr-un castron incalzit, se adauga rosiile taiate in jumatate sau in sferturi, cum preferati, se toarna sosul si se amesteca bine. Se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste cu mare placere fierbinte sau rece, dupa dorinta.

Share