Vegana

Tort vegan cu tofu si ciocolata

Un tort vegan, delicios, pe baza de ciocolata si tofu fin, care se serveste rece. Este cremos, aromat si nutritiv!

Pentru inceput, vom prepara blatul. Laptele de soia se amesteca cu otetul de mere si se lasa deoparte.. Se pun la hidratat, in apa, timp de 20 de minute, semintele de in macinate. Se topeste uleiul de cocos la bain-marie. Se paseaza o banana foarte coapta.. Se amesteca banana, uleiul si inul hidratat cu laptele vegetal.. Faina se omogenizeaza cu praful de copt, sarea, cacaua si 3 linguri de zahar

Tort vegan cu tofu si ciocolata


Portii

6

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 200 ml lapte de soia

  • 1 lingura otet de mere

  • 1 lingura seminte de in

  • 3 linguri apa

  • 50 ml ulei de cocos

  • 2 buc banana

  • 130 gr faina de grau

  • 1 lingura praf de copt

  • 6 linguri zahar brut din trestie de zahar

  • 2 linguri cacao neagra

  • 300 gr tofu Silken

  • 2 linguri suc de lamaie

  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

  • 3 linguri amidon de porumb

  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare

  • Pentru inceput, vom prepara blatul. Laptele de soia se amesteca cu otetul de mere si se lasa deoparte.
  • Se pun la hidratat, in apa, timp de 20 de minute, semintele de in macinate. Se topeste uleiul de cocos la bain-marie. Se paseaza o banana foarte coapta.
  • Se amesteca banana, uleiul si inul hidratat cu laptele vegetal.
  • Faina se omogenizeaza cu praful de copt, sarea, cacaua si 3 linguri de zahar brut.
  • Mixul lichid se toarna peste cel uscat si se omogenizeaza bine, pana nu mai sunt cocoloase.
  • Se pensuleaza o tava tip inel cu ulei de cocos, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul in tava. Se da la cuptor, pentru 30 de minute, la 200°C.
  • Preparam crema de tofu. Tofu rece se amesteca in blender cu zeama si coaja de lamaie, 3 linguri de zahar brut si amidonul de porumb, pana se obtine o crema fina.
  • Se scoate blatul din tava si se lasa la racit 2 ore. Se taie putin din partea superioara a blatului, pentru a-l nivela.
  • Peste blat se adauga cea de-a doua banana, taiata in felii. Se adauga crema, in cantitate generoasa, si apoi resturile faramitate fin de blat copt.

Share