Torturi

Tort trenulet

Un tort special pentru piticul meu

Blatul:

Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta). Intre timp se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusele, ciocolata calduta si nuca taiata. La final se adauga albusele batute spuma si deasupra faina. Se amesteca usor.

Se coace cu hartie de copt in tava rotunda cu inele detasabil, 45 de minute .

Tort trenulet


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Blatul:

  • 125 g unt

  • 100 g zahar

  • 1 zahar vanilat

  • 4 oua

  • 50 g faina

  • 200 g ciocolata de menaj

  • 100 g nuci taiate

  • Crema:

  • 500 g lapte

  • 1 plic budinca de vanile pt crema alba sau 1 plic de budinca de ciocolata pt crema neagra

  • 150 g ciocolata alba sau neagra dupa cum se vrea crema

  • 2 plicuri gelatina

  • 300 g frisca lichida

  • Glazura ( Icing):

  • 220 g unt moale

  • 600 g zahar pudra

  • 120 ml lapte

  • Blatul pentru trenulet:

  • 5 oua

  • 250 g unt

  • 150 g zahar

  • 1 plic zahar vanilat

  • 250 g faina

  • 1 praf de copt

  • putina cacao

  • Pt decorarea trenuletului:

  • 2 plicuri glazura de ciocolata

  • bomboane

  • finetti sticks (cred ca asa le zice)

  • haribo

Mod de preparare

  • Blatul:

    Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta). Intre timp se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusele, ciocolata calduta si nuca taiata. La final se adauga albusele batute spuma si deasupra faina. Se amesteca usor.

    Se coace cu hartie de copt in tava rotunda cu inele detasabil, 45 de minute .

    Crema:

    Se dizolva gelatina. Se amesteca praful de  budinca in putin lapte. In restul de lapte se topeste ciocolata apoi se adauga budinca dizolvata si gelatina. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca ( ca sa nu faca coaja deasupra se acopera cu un capac). Dupa ce s-a racit se da la frigider pana a doua dimineata.

    A doua zi se amesteca bine cu mixerul. Se bate frisca si se adauga budinca in frisca, mixand bine.

    Glazura (Icing):

    Se amesteca untul cu jumatate din cantitatea de zahra pudra, apoi se adauga laptele si la final restul de zahar pudra.

    Se taie blatul pe orizontala si se umple cu crema de ciocolata. Se imbraca in Icing. Pentru decorare se poate amesteca putina cacao sau colorant in icing.

    Trenuletul:

    Se bat ouale cu untul, zaharul si vanilia apoi se adauga faina, praful de copt si cacaoa.

    Se coace in tava de chek.

    Ingredientele ajung pentru locomotiva si un vagon. Se poate face cantitate mai mare, pentru mai multe vagoane.

    Dupa ce se raceste se taie in jumatate pe verticala. Pentru vagon se taie partea de sus ( cea crescuta) si apoi se scoate cu o lingura mijlocul vagonului ( acolo unde vor fi dulciurile. Pentru locomotiva se taie partea de sus ( dar mai putin decat la vagon iar in partea din fata se decupreaza "motorul".

    Se topeste glazura si se imbraca trenuletul. Cand e inca moale se decoreaza cu biscuiti, finetii sticks si bomboane.

    Dupa ce se intareste glazura se poate pune trenuletul peste tort.

Share