Deserturi

Tort Raffaello cu blat de krantz

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca; se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma nivelend cu dosul lingurii.Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem iun piure fluid, de consisten

Tort Raffaello cu blat de krantz

Ingrediente

  • (pentru forma de diametrul de 22 cm)blat din krantz200 g miez de nuca prajit si maruntito cana de zahar3 oua100 g biscuiti maruntitiprima umpluturaananasul maruntit dintr-un compot, scurs de siropun plic de gelatina(10 g)o cescuta mica din compotul scursumplutura 2100 ml frisca licjidao lingura de zahar cu aroma de vanilie150 g branza proaspata de vacio lingura de smantana grasaun plic de gelatina(10 g)decor3 linguri de nuca de cocos deshidratatabomboane Raffaello

Mod de preparare

  • Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca; se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma nivelend cu dosul lingurii.Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem iun piure fluid, de consistenta unei smantani. Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se da la blender branza dulce cu smantana, apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello. Se da la rece 2 ore, apoi se portioneaza.Pofta buna!

Share