Deserturi

Tort Pasarea Colibri cu glazura de lamaie

Este o combinatie de checuri lipite intre ele cu crema si acoperite cu glazura care strange intreaga familie la masa. E un tort pe care sa-l faci cand nu ai chef de ceva complicat sau cand vrei sa consumi un desert de genul ”casnic”.

Incalziti cuptorul pana la 180°C. Ungeti 3 tavi de 28 cm cu putin unt si tapetati-le cu hartie de copt.. Intr-un vas mare, turnati mai intai ambele tipuri de faina, bicarbonatul de sodiu, condimentele (scortisoara si ghimbirul) si zaharul brun. Apoi adaugati pudra de nuca de cocos, bucatelele de ananas si de banana, ouale si uleiul si amestecati foarte bine.. Impartiti compozitia in mod egal, pen

Tort Pasarea Colibri cu glazura de lamaie


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 150 gr faina

  • 75 gr faina cu praf de copt

  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 0.5 lingurita scortisoara macinata

  • 0.5 lingurita ghimbir macinat

  • 220 gr zahar brun

  • 45 gr nuca de cocos

  • 440 gr ananas

  • 250 gr banana

  • 2 buc ou

  • 180 ml ulei vegetal

  • 50 gr miez de nuca

  • 160 gr zahar granulat

  • 10 gr unt

  • 1.5 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

  • Incalziti cuptorul pana la 180°C. Ungeti 3 tavi de 28 cm cu putin unt si tapetati-le cu hartie de copt.
  • Intr-un vas mare, turnati mai intai ambele tipuri de faina, bicarbonatul de sodiu, condimentele (scortisoara si ghimbirul) si zaharul brun. Apoi adaugati pudra de nuca de cocos, bucatelele de ananas si de banana, ouale si uleiul si amestecati foarte bine.
  • Impartiti compozitia in mod egal, pentru cele 3 tavi. Lasati-le la cuptor timp de 45 minute, pana cand se coace foarte bine. Lasati-le la racit.
  • Glazura de lamaie: Amestecati zaharul granulat, untul topit si sucul de lamaie intr-un vas termorezistent. Asezati vasul deasupra unei oale cu apa clocotita si amestecati pana cand obtineti o compozitie lichida. Turnati glazura de lamaie peste cele 3 prajituri si apoi decorati-l cu jumatati de nuca.

Share