Deserturi

Tort mozaic

Blat:Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda. Cand s-au racit se taie trei cercuri iar apoi blatul se taie in doua. Se aranjeaza feliile una maro apoi se pune din blatul galben un cerc si din nou maro. Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe baie de aburi apoi se adauga cacaua inmuiata in putin lapte,cand a capatata o consistenta mai groasa se ia de

Tort mozaic

Ingrediente

  • blat: 8 oua 4 ling apa,12 ling zahar,12 ling. faina, 1 ling cacao,praf de copt 2 pliculetecrema: 4 oua,250 gr. zahar,4 ling. cacao,300 gr unt. pt decor am folosit o cutie mica de frisca si ornamente.

Mod de preparare

  • Blat:Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda. Cand s-au racit se taie trei cercuri iar apoi blatul se taie in doua. Se aranjeaza feliile una maro apoi se pune din blatul galben un cerc si din nou maro. Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe baie de aburi apoi se adauga cacaua inmuiata in putin lapte,cand a capatata o consistenta mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se adauga crema rece. Se umplu foile cu crema si se orneaza dupa imaginatie.

Share