Torturi

Tort Mosul in horn

1.Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt patrata(nu prea mare) si una rotunda de aprox 23 cm diametru.

2. Intr-un vas amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate untul cu zaharul brun. Incorporeaza ouale , cate unul pe rand apoi adaug

Tort Mosul in horn


Portii

20

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Pentru blat

  • 250 gr unt, la temperatura camerei

  • 250 gr zahar brun

  • 3 oua + 6 galbenusuri

  • 200 gr ciocolata amaruie, topita

  • 150 ml Bacardi with Rum&Lime

  • coaja rasa si sucul de la o portocala

  • semintele rase de la 1 baton de vanilie

  • 400 gr faina

  • 50 gr cacao pudra

  • 2 lingurite praf de copt

  • un praf de sare

  • Pentru crema

  • 500 gr crema de branza

  • 400 gr ciocolata alba, topita

  • coaja rasa de la 1 portocala

  • 110 gr cirese confiate, tocate

Mod de preparare

  • 1.Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt patrata(nu prea mare) si una rotunda de aprox 23 cm diametru.

    2. Intr-un vas amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate untul cu zaharul brun. Incorporeaza ouale , cate unul pe rand apoi adauga si galbenusurile. Incorporeaza ciocolata amaruie urmata de Bacardi, coaja si sucul de portocala si semintele de vanilie. Inglobeaza pe urma ingredienbtele uscate. Toarna o parte din aluat in tava patrata iar restul in cea rotunda. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.

    3. Pentru crema, amesteca toate ingredientele.

    4. Pentru asamblare, taie blatul rotund in 3, pe orizontala, iar cel patrat imparte-l in 4 bucati. Pe o farfurie pune un blat rotund, unge cu o parte din crema, aseaza al 2-le blat, unge cu crema si aseaza cel de-al 3 blat. Pentru “horn” unge 3 patratele cu crema si lipeste-le una de alta, lipind-o si pe a 4-a in final. Taie un patrat mai mic in central hornului si scobeste. Imbraca si tortul rotund cat si hornul cu restul de crema. Decoreaza fiecare cu fondant apoi aseaza hornul pe tort.Aseaza picioarele mosului in horn si un ren alaturi.

Share