Torturi

Tort Kodrit Kadir

Foarte bun acest desert
Sursa: Reteta perfecta

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , to

Tort Kodrit Kadir


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Pt blat :

  • -100 ml lapte

  • -1 ou

  • -100 gr zahar

  • -1 plic zahar vanilat

  • -1 plic praf de copt

  • -100 gr faina

  • -3 linguri cacao

  • -1 lingura ness

  • -100 ml ulei

  • Pt crema :

  • -900 ml lapte

  • -5 oua

  • -300 gr zahar

  • -esenta rom

  • Extra :5 linguri zahar

Mod de preparare

  • Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.

    Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .

    Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .

    Crema:

    Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .

    Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc.

    Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

    Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii .  

Share