Party

Tort Inima cu migdale si capsuni

Pentru ca sora mea, Cristina, adora migdalele, i-am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca, apoi l-am decorat cu migdale macinate si capsuni. Pentru ca gustul migdalelor sa nu fie foarte intens, mai ales daca nu eram obisnuiti cu ele pana acum, am ales sa pun nuca macinata in pandispan, iar migdalele sa le folosesc pentru decorarea lateralelor tortului.

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga 5 linguri de zahar si se bat in continuare, pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, 2 linguri de faina si 7 linguri de nuca macinata, amestecand de acum cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt si se da la cuptor

Tort Inima cu migdale si capsuni


Portii

12

portii


Timp preparare

90

minute


Timp gatire

90

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • 12 linguri zahar

  • 4 linguri faina alba

  • 7 linguri nuca macinata

  • 10 gr praf de copt

  • 500 ml apa

  • dupa gust esenta de rom

  • dupa gust coaja de portocala

  • 1 lingurita zahar bourbon

  • 50 gr unt

  • dupa gust coaja rasa de lamaie

  • 200 ml frisca lichida

  • dupa gust capsune

  • dupa gust ciocolata neagra

  • varf de cutit sare

  • dupa gust migdale

  • 350 ml lapte

Mod de preparare

  • Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga 5 linguri de zahar si se bat in continuare, pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, 2 linguri de faina si 7 linguri de nuca macinata, amestecand de acum cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt si se da la cuptor 30 de minute. Se lasa la racit.
  • Siropul: Se prepara din 500 ml de apa si 4 linguri de zahar, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) dupa gust. Se lasa la racit.
  • Crema de vanilie: Se pun intr-o craticioara: 350 ml de lapte, 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar si zaharul Bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute, apoi se ia de pe foc. Acum se adauga 50 gr de unt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Se obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.
  • Montare si decor: Se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua foi si se insiropeaza. Se adauga crema si se adauga foaia-capac. Se pastreaza o lingura de crema si pentru decor. Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine consistenta. Se imbraca tortul in frisca. Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita. Se da la frigider inainte de servire.

Share