Deserturi

Tort inima

Ptr pandispan, bateti ouale cu zaharul si sarea pana se ingroasa compozitia si va avea o culoare galbuie ca lamaia. Amestecati faina cu cacao si puneti cate putin in compozitia de oua amestecand usor cu o spatula avand grija sa nu se desumfle compozitia, aceasta trebuie sa fie moale si pufoasa. Impartita compozitia in doua tavi cu dimensiuni diferite (in cazul in care nu aveti forma de inima, dupa care veti decupa), tavi care aveti deja pusa hartie de copt si coaceti la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 45 min (depinde de cuptorul fiecaruia, incercati cu un varf de cutit daca e copt bine). Cand scoateti pandispanul din cuptor, intoarceti usor forma apoi trageti usor hartia de copt, lasandu-le sa se raceasca. Cand s-au racit, le inveliti in folie transparenta si lasati asa pana a doua zi ptr a face tortul.Crema: intr-o craticioara, amestecati faina cu zaharul si puneti aceasta craticioara intr-o oala cu apa care fierbe (bainmarie). Puneti laptele cald si amestecati pana se ingroasa crema. Bateti galbenusurile, puneti putina din crema calda amestecand, apoi varsati in compozitie lasand pe foc cca 4-5 min (tot in bainmarie). Luati craticioara de pe foc si puneti jumatate din ciocolata care o aveti deja sparta in bucati mici si amestecati pana la omogenizare. Topiti restul de ciocolata la foc mic si lasati sa se raceasca. Amestecati cu robotul untul cu zaharul pana devine o compozitie pufoasa apoi adaugati ciocolata topita. Incercati din crema sa vedeti daca s-a racit bine, apoi adaugati compozitia de unt amestecand usor cu spatula. Taieti pe orizontal blaturile, apoi puneti in tava finala in care va ramanetortul, prima jumatate din blatul mare, il stropiti cu putin lapte amestecat cu cacao, puneti o parte din crema, apoi a doua jumatate din blatul mare, stropiti iar cu lapte si iar crema. La fel procedati si cu al doilea blat in forma de inima. Ptr glazura:topiti ciocolata cu untul la foc mic (sau bainmarie), apoi luati de pe foc si puneti zaharul si vanilia, si coniacul. va iesi o glazura mai groasa, in cazul in care doriti mai lichida, adaugati 1-2 linguri lapte cald.Acoperiti tortul cu glazura inca calda si lasati 1-2 ore inainte de a-l orna cu frisca sau alte garnituri. E de preferat sa il lasati la frigider peste noapte, va fi mult mai usor de taiat a doua zi.

Coniacul din glazura, il puteti inlocui culapte sau apa tortul va iesi si se va taia mai bine daca veti face cu o zi inainte blaturile. blaturile invelite in folia de plastic, le puteti pastra la congelator timp de o luna.

Ciocolata, ciocolata si iar ciocolata! Un tort pufos si delicios! A fost destinat soacrei, deci ce buna nora are! ;)) Nu, nu! Nu va speriati, nu contine otrava, chiar daca l-am pregatit ptr ea! Stiam,ca copiii il vor manca, deci vi-l recomand cu placere! ;))

Tort inima

Ingrediente

  • Ptr pandispan aveti nevoie: 6 oua 340 gr zahar putina sare 160 gr faina care are praf de copt incorporat 25 gr cacao 70% Ptr crema: 2 linguri faina 2 linguri zahar 240 ml lapte caldut 110 gr unt 2 galbenusuri 160 gr zahar pudra 175 gr ciocolata pt topit Ptr glazura: 100 gr ciocolata ptr topit 4 linguri unt 320 gr zahar pudra putina vanilie 4-5 linguri coniac frisca ptr decor

Mod de preparare

  • Ciocolata, ciocolata si iar ciocolata! Un tort pufos si delicios! A fost destinat soacrei, deci ce buna nora are! ;)) Nu, nu! Nu va speriati, nu contine otrava, chiar daca l-am pregatit ptr ea! Stiam,ca copiii il vor manca, deci vi-l recomand cu placere! ;))

Share