Torturi

Tort egiptean (de ziua mea)

cum a fost ziua mea de nastere trebuia sa fac ceva dulce si m-am hotarat sa fac ceva gustos. Demult am pus ochi pe reteta asta si am ales tortul acesta care e nemaipomenit de gustos, nu e aratos dar e gustos e super

Preparare foi:

albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.

 O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.

Galbe

Tort egiptean (de ziua mea)


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 6 albusuri,

  • 6 linguri zahar,

  • 3 linguri faina,

  • 140 nuca macinata( sau alune).

Mod de preparare

  • Preparare foi:

    albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.

     O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.

    Galbenusurile se amesteca cu faina  zaharul si laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam la racit .Frecam untul bine si il incorporam in crema de galbenusuri  cand  a ajuns la temperatura camerei, putin calduta  si amestecam bine

      O lasam deoparte si ne ocupam de caramel.

    Preparare crema 2:

    zaharul se pune la foc si se topeste; cand a devenit caramel il turnam pe hartie ,sau altceva, unsa cu ulei

    Dupa ce s-a  racit putin il luam si il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorl.

    Batemj frisca si cand s-a intarit punem nuca zdrobita sau alune,  cum preferati .Eu am pus de amandoua si zaharul faramitat. Asamblare:punem foaie,o parte din crema 1 si o parte din  crema 2,foaie iar crema 1 si apoi crema 2 ,iar foaie si la final  la fel crema 1 si 2 Ornam cu nuca.

Share