Deserturi

Tort Diplomat

Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam pe

Tort Diplomat

Ingrediente

  • 1 l lapte5 oua4 pliculete gelatina300 g zahar600 g frisca lichida200 g piscoturi1 compot de ananas2 mandarine(puteti pune ce fructe doriti)Decor:500 g frisca lichidafructe(visine din compot,mandarine)

Mod de preparare

  • Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam peste compozitie si amestecam bine.Taiem fructele rondele si le punem peste compozitie.Intr-o tava rotunda punem folie alimentara,iar pe marginii fixam piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii si turnam compozitia si o dam la frigider pana a doua zi.Cand s-a intarit destul de bine rasturnam tortul pe un platou.Il ornam cu frisca(500 de g) si fructe(visine si mandarine am pus eu, voi puteti pune ce fructe doriti).Este mai usor de facut decat de explicat.Pofta buna!

Share