Deserturi

Tort Diplomat

am pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul, faina, zaharul vanilat, cojile rase de la lamaie si portocala., si la final laptele. se amestec abine si se pune pe foc amestecand continuu, pana se ingroasa si devine ca o smantana. dupa ce s-a fiert crema se adauga gelatina si albusurile batute spuma, se omogenizeaza si se pune la frigider. se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.se bate frisca si se amesteca cu crema, dar atentie sa nu se intareasca, doar sa se raceasca!se pregateste o cratita sau o tava cu peretii detasabili, nu neaparat :d, se acopera cu folie alimentara, si pe fund se pun fructe. se adauga din crema, apoi fructele taiate cuburi sau cujm doriti ..si restul de crema. deasupra se pun piscoturile care inainte se trec prin zeama de compot . se acopera cu folia si se pune la frigider cel putin 4 ore. ideal ar fi de seara pana dimineata :DApoi se rastoarna pe un platou sau o farfurie rotunda ..ce doriti … se scoate folia si se papa !

deoarece este delicios diplomatul ..si usor de facut, am ales sa fac unul sa duc si la servici …s-a dopittttt, nu aveam nici cum sa fac poza la sectiune …cum era sa zic stati, ca tre sa fac pozaaaa :)))), oricum unul din colegi m-a si intrebat > dar l-ai pus pe net???>> :))

Tort Diplomat

Ingrediente

  • piscoturi ..o punga mica 500 ml frisca 500 ml lapte 7 oua 300 gr zahar 1 lg faina 20 gr gelatina 1 zahar vanilat coaja de la o lamaie si de la o portocala fructe : 3 buc kiwi, mandarine, portocale, piersici – compot

Mod de preparare

  • deoarece este delicios diplomatul ..si usor de facut, am ales sa fac unul sa duc si la servici …s-a dopittttt, nu aveam nici cum sa fac poza la sectiune …cum era sa zic stati, ca tre sa fac pozaaaa :)))), oricum unul din colegi m-a si intrebat > dar l-ai pus pe net???>> :))

Share